top of page
Caută
  • Poza scriitoruluimixaelo

De ce este utilă programarea pentru copii? Cu ce îl ajută pe copilul meu?

Din ce în ce mai mulți părinți consideră învățarea programării ca pe o prioritate pentru copiii lor şi în acelaşi timp primim multe întrebări de la aceştia. Am considerat ca e util sa dăm pe blog mai multe detalii.




CE ESTE PROGRAMAREA?

Programarea este procesul de furnizare de instrucțiuni unui calculator, astfel încât acesta să îndeplinească o anumită sarcină.


DE CE ESTE PROGRAMAREA ATÂT DE IMPORTANTĂ?

Credeți sau nu, ne bazăm pe programare în tehnologia pe care o folosim în fiecare zi - telefoanele mobile, termostatele, televizoarele, mașinile și chiar dispozitivul pe care îl utilizați pentru a citi această prezentare nu ar exista fără a fi programat.

CE POATE FACE COPILUL MEU CU PROGRAMAREA?


Există numeroase utilizări practice și inovatoare pentru programare în lumea de astăzi. Aceasta reprezintă un mediu creativ. Cu o educație în programare, copilul își poate folosi noile abilități dobândite pentru a crea aproape orice își imaginează!


DE CE PROGRAMARE?


Când vine vorba despre pregătirea copilului pentru viitor, programarea este una dintre variantele câştigătoare. Programarea vă poate ajuta copilul să dezvolte abilități academice, aplicabile la orice nivel, precum şi construirea unor abilități de viață critice: organizarea, perseverența și rezolvarea problemelor.
01 / Programarea îmbunătățește performanța academică a copiilor

A fost dovedit ştiinţific faptul că învățarea unor coduri de programare de la vârstă fragedă întărește abilitățile de matematică şi ajută copiii să vizualizeze concepte abstracte. De asemenea, le dezvoltă comunicarea logică, consolidând abilitățile verbale și scrise.


02 / Programarea dezvoltă abilități importante de viață

Programarea este o alfabetizare de bază în era digitală. Este important pentru copii să înțeleagă și să poată inova cu ajutorul tehnologiei din jur. Pe măsură ce copiii scriu un cod de programare mai complex, ei dezvoltă în mod natural abilități de viață cum ar fi concentrarea și organizarea. De asemenea, le dezvoltă perseverența - atunci când copiii programează, ei învață că e bine să eșuezi și să îmbunătățești.


03 / Programarea pregătește copiii pentru viitor

În această eră digitală când totul evoluează rapid, este mai important decât oricând pentru

copii să acumuleze abilitățile necesare pentru a se adapta și a avea succes în viaţă - iar programarea este o parte importantă. Locurile de muncă devin rapid automatizate, iar jumătate din locurile de muncă cele mai bine plătite de astăzi necesită cunoștințe de programare.


Academia de Robotică, este partener educaţional cu peste 70 de instituţii de învăţământ iar lunar, peste 1,000 de copii participă la cursurile noastre.


379 afișări0 comentarii
bottom of page